dilluns, 30 de juny del 2014

CRÒNICA DE LA X CURSA DE BENASSAL

MARIO BONAVISTA GUANYA UNA DISPUTADA X CURSA DE MUNTANYA DE BENASSAL

Ambient a la línia de sortida segons abans de l'inici

Diumenge passat, 29 de juny de 2014, la localitat de Benassal va acollir la desena edició de la seua coneguda carrera popular de muntanya, i que forma part la Lliga de curses de muntanya Castelló Nord i I Premi Auto Esteller de competició per equips. Per a este aniversari, el club de muntanya va reunir a més de 550 corredors i senderistes que van prendre l'eixida a les 7.30, a la Plaça El senyor Blasco.

Mario Bonavista va ser el líder des d'un primer moment
 Des d'un primer moment la carrera va estar liderada per Mario Bonavista, i perseguit de prop per Fernando Ruiz, Rubén Lucas, Albert Ferrer i Emili Sellés entre altres corredors Mario va completar la prova passant per arc de meta en 1:31:43, batent en quasi 2 minuts el rècord de la prova , ostentat fins hui per Juan Navarro. El segon lloc va ser per a Fernando Ruiz Sánchez que va finalitzar la prova en 1:33:52. La tercera posició va ser per a Rubén Lucas Lleonart amb un temps de 1:35:03.

Podi mascul

En categoria femenina, la guanyadora absoluta va ser Lola Peñarocha que va véncer la prova en 1:52:04 i que va rebaixar en 8 minuts el rècord de la prova establert en 2013 per Silvia Sos. El segon lloc va ser per a Raquel Martínez Rodríguez que va passar per l'arc de meta en 1:53:49. El tercer lloc va ser per a Estefania Barreda Querol, que va entrar a meta en 1:56:28.

En la competició per equips de la Lliga de Curses de Muntanya Castelló Nord i I Premi Auto Esteller, l'equip guanyador d'esta edició ha sigut Mur i Castell-Tuga.

Podi femení

Per a esta desena edició el Club de Muntanya Benassal va comptar amb la presència de molts dels guanyadors i guanyadores d'edicions passades, i va aprofitar l'ocasió per a fer-los un premi commemoratiu. En aquesta prova es van batre tots els rècords, no sols en temps, sinó també en participació, ja que van ser prop de 550 persones les que van eixir a disputar tant la cursa competitiva de 21 km com la marxa no competitiva de 15km. La novetat d'enguany la va imposar la climatologia, ja que, contra tot pronòstic per a estes dates, les temperatures van ser prou més baixes d'allò més habitual per a esta època de l'any, factor que sens dubte va contribuir a que la prova fora molt més ràpida.

Entrega de detalls als guanyadors d'anys anteriors

Per segon any consecutiu, es va celebrar també la II marxa no competitiva de 15 km per a tots aquells que volen acostar-se a este tipus de proves des d'una vessant menys competitiva. En esta segona edició van participar prop de 70 persones, molts d'ells persones que s'estan iniciant en este esport. Amb esta prova es completa la 5 carrera de la Lliga de Curses de Muntanya Castelló Nord, i que el pròxim dia 19 de juliol ens acostarà a la XVI Volta a peu a la Serra d'en Galceran.